2.0 - USB Webserver


Om USB Webserver nog beter te laten draaien, is het mogelijk een aantal aanpassingen te doen.
In de folder php zit het bestand php.ini, hier kan je een aantal variabelen zoeken en de waarde aanpassen:

  • max_execution_time = 600
  • memory_limit = 128M (staat usbwebsever als het goed is al op)
  • post_max_size = 8M (deze staat er waarschijnlijk nog helemaal niet)

Wanneer de aanpassingen zijn gedaan dient USB Webserver gestopt en gestart te worden.

(met dank aan jo.w voor de tip)

4:42
Drupal versie: 
7

Reacties

Prachtige en goed uitgelegde video. Op het ogenblik dat ik op instellingen klik en de poort op 80 zet en dan opsla en dan bovenaan de url in localhost zonder 8080 maak, gaat bij apache een rood puntje aan ipv het groen. Dan kan ik niet meer verder. Hoe komt dit?
Bedankt voor de hulp

Na het veranderen van instellingen, moet Apache opnieuw opgestart worden. Indien het opstarten daarna niet meer werkt, conflicteerd Apache waarschijnlijk met een ander proces dat poort 80 gebruikt. Waarschijnlijk dus de andere software vinden of op poort 8080 blijven gebruiken. Succes! 

Het importeren van de database in Php lukt mij niet, ik krijg telkens deze foutmelding:
Er zijn geen gegevens ontvangen om te importeren. Dit kan gebeuren wanneer er geen bestand werd verzonden, of wanneer deze werd afgekeurd op basis van de maximale bestandsgrootte zoals opgegeven in de PHP-configuratie. Zie FAQ 1.16.

Beste Roelof, het lijkt erop dat de database groter is dan de maximale bestandsgrootte.
Normaal zou die instelling al goed moeten staan bij Usbwebserver. Maar je kan de bestandsgrootte aanpassen in het php.ini bestand. Er zijn drie variabelen die je aan zou kunnen passen:

  • upload_max_filesize
  • memory_limit
  • post_max_size

Na het aanpassen van deze instellingen dient de php-server (apache) opnieuw opgestart te worden.

Thanks. het is me geiukt maar nu heb ik nog een probleem. Ik probeer de settings.php te openen maar dit gaat niet. Moet ik om php te kunnen openen en bewerken nog iets van een aparte script editor of iets dergelijks downloaden en installeren? ik werk onder windows vista...alvast bedankt

Mooi te horen dat het is gelukt. PHP bestanden zijn gewone tekstbestanden dus je kan deze in principe gewoon met kladblok openen.
Maar een code editor kan zeker geen kwaad als je een online informatiesysteem gaat bouwen, ik heb zojuist een pagina met editors aangemaakt daar kan je een editor downloaden.
Succes.

Ik maak ik de root test.txt aan. Dan vul ik bovenaan in de link http://localhost:8080/test.txt zoals je ook in het filmpje ziet maar dan krijg ik htt-fout. Wat doe ik verkeerd?

Dat kan een aantal oorzaken hebben, ten eerste controlleer of de localhost wel echt op poort 8080 draait.
Ten tweede, kijk of het bestand in de juiste folder staat, tot slot kijk nog even of de bestandsrechten op test.txt wel goed staan.

ik kom niet in de local host krijg dan de waarschuwing: PDOException: SQLSTATE[HY000] [2002] Kan geen verbinding maken omdat de doelcomputer de verbinding actief heeft geweigerd. in lock_may_be_available() (line 167 of C:\Users\Koen\Desktop\USBwebserver\root\includes\lock.inc).

Dat betekend dat de webserver wel werkt maar dat de Drupal instellingen in de 'settings.php' niet goed staan. 
Kijk nog even goed de video over het importeren van de Drupal omgeving na, anders even zoeken naar "lock_may_be_available() (line 167" er staan heel veel links naar mensen die ergens een type foutje hebben bij hun instellingen.

Succes.

Ik heb drupal en usbwebserver nodig voor mijn opleiding. Alleen ik gebruik een mac. In sommige filmpjes zag ik dat het op een mac gebruikt werd. Alleen omdat het een .exe file is accepteert mijn mac het niet. Ik vroeg me af of hier een oplossing voor was zodat ik het alsnog op mijn mac kan gebruiken voor de opleiding

Op de pagina AMP-stacks vind je meerdere opties: http://www.informatiesystemenbouwen.nl/amp-stacks

MAMP & Acquia desktop zijn het meest gebruikt / eenvoudigst.

Dat klopt en die werken wel. Alleen volgens het boek en jou video's die we gebruiken voor de lessen word alles gedaan via usbwebserver. Maakt dat verder geen verschil dan? Als je bijv. opdrachten moet maken en daarvoor een drupal moet gebruiken.

Nee maakt geen verschil, usbwebserver wordt alleen geadviseerd omdat dit meestal ook werkt in schoolomgevingen (waar je weinig rechten hebt).
Indien je op een machine werkt die van jou is, is alles mogelijk, je zal dan alleen even moeten zoeken hoe je alles stopt & start en hoe je b.v. de php.ini aanpast wanneer dat nodig is.
Succes.

Kan ik ook een tweede website maken lokaal?

Dat kan, in principe zijn er twee keuzes.

Of twee websites in de USB webserver folder. Dan krijg je:
http://localhost/siteA
http://localhost/siteB

Wanneer je echt iets wil van:
http://siteA.lokaal
http://siteB.lokaal
Dan zal je een andere Lamp stack moeten gebruiken: http://www.informatiesystemenbouwen.nl/amp-stacks bijvoorbeeld Acquia Dev Desktop.

Hoe kan je drupal 8 laten draaien op USB Webserver? hij zegt altijd dat de php versie niet hoog genoeg is?
kan iemand dit uitleggen voor een beginnende Drupal ontwerper?

Beste Marc, dat kan niet met USB webserver, ik adviseer Acquia Dev Desktop. Video volgt spoedig.