5.1 - Views introductie

3:24
Drupal versie: 
7

Reacties

Beste,

Ik kan geen lijst met overzichten vinden als ik navigeer naar structuur > overzichten. Overzichten bestaat gewoon helemaal niet onder structuur. Ook leg je niet uit hoe ik mijn eerste view kan maken binnen drupal, of hoe ik dit menu tevoorschijn tover. Momenteel zijn wij met de autohandel bezig, en binnen deze omgeving hebben we nog niets opgebouwd. De hacker-films daar werken we allang niet meer mee, dus de samenhang van het boek, werkbladen en de video's dat klopt niet meer. Veel informatie mist hierdoor en maakt het werken lastiger.

Groet

Indien er geen menu item 'overzichten' of 'views' bestaat onder 'Structuur' is ofwel de 'views ui' module niet aangezet of misschien heb je zelfs de gehele views module nog niet geinstalleerd. 
Zie video's 3.0 en 3.1 voor het installeren van modules. Rechts naast de video staat een link naar de views module.

Ik snap dat een video over hacker films niet overeenkomt met de jouw informatiesysteem over een autohandel.
Dit is omdat je nu zelf wordt geacht een informatiesysteem te bouwen, de 'hacker films omgeving' is dus alleen een voorbeeld om in dit geval de werking van views te illustreren.

Bedankt voor de informatie, het is alleen wel handig als de gebruikte modules erbij vermeld worden, verder moet alles lukken!

Beste Boris, jij drukt op het wieltje rechts zodat je daarna op overzicht bewerken kan klikken maar ik heb helemaal geen wieltje?

Kijk aub even na:

- of de module 'Contextual links' aan staat
- of je ingelogd bent
- of je wel beheerder / administrator bent