4.3 - Schone URL’s & Pathauto

4:30
Drupal versie: 
7

Reacties

Beste,

Sinds hoofdstuk 4 is begonnen ben ik eigenlijk helemaal vastgelopen. Ik snap niet hoe ik toegevoegde nodes (in dit geval de auto's) mooi op een overzicht krijg zoals de hacker-films. Dit word ons niet uigelegd in de video's en ook niet in het boek. In de opdrachten van het boek staat dat ik van alles moet doen, en eventueel terug kan kijken naar oudere video's mocht ik het even niet weten.

Dit heb ik dus als eerst gedaan, en als u bij de hacker-films omgeving een film toevoegd dan komt deze automatisch in het overzicht te staan. Hoe deze automatisch hierin komt, word ons ook daar niet uitgelegd. Bij deze kale nieuwe omgeving is dit dus niet het geval. Ik kan alleen een article en een basic page toevoegen. Het lijkt mij dat een van deze twee gewoon goed is aangezien het als node word toegevoegd. Maar hoe dat mooi overzicht tot stand is gekomen zou ik graag ook wel willen weten voor de nieuwe auto website.

Om eerlijk te zijn, snap ik er niet veel meer van. Ook zien we in de filmpjes niets terug van deze nieuwe omgeving wat alles voor mij iig lastiger maakt.

Beste Nask2,

Laat me proberen de situatie iets te verhelderen:

  • Vanaf hoofdstuk 4 ga je zelf een informatiesysteem bouwen, dus het klopt dat je nu niet een 'auto site' terug ziet in de video's.
  • Deze video en bijbehorende opdracht gaat over het maken van schone URL's dus inderdaad geen informatie over het maken van overzichten.
  • Zonder overzichten kan het inderdaad verwarrend aanvoelen, maar gelukkig volgens er straks maar liefst 5 video's die alleen over overzichten gaan.
  • Dit zijn video's 5.1 t/m 5.4 en 5.6, dus die komen eraan. Uiteraard kan je ook nu eerst die video's bekijken en dan later weer terug gaan naar H4.

Hopelijk is het zo wat duidelijker.

Beste Boris,

De opdracht vanuit het boek is prima gelukt (auto[bouwjaar]/[title])

Alleen geeft hij in de url aan de volledige datum en tijdsweergave.
Bij bouwjaar "2000" maakt hij er als voorbeeld: "/auto/2000-01-01-000000/opel-astra" van.

Is dit ergens aan te passen? Ik heb bij de veldinstellingen/date attributes to collect, alleen year aangevinkt.

Met vriendelijke groet,

Michiel van Hagen

Dag Michiel, Drupal gebruikt tokens je zal even naar het het token voor de datum moeten kijken, b.v.:
[node:field-datum:custom:Y]

In dit voorbeeld is de Y het jaar. Dus een kwestie van de juiste token plaatsen.
Succes.

hoe kan het dat ik geen domeinnaam zie maar http://localhost/?

Lokaal werken met een AMP stack is meestal met localhost.

hoe weet ik dan dat ik de opdracht schone urls juist heb uitgevoerd?

Wanneer je een nieuwe node aanmaakt is de URL automatisch herschreven.