4.1 - Drupal-configuratie

5:15
Drupal versie: 
7

Reacties

Als het automatisch ophalen van de vertalingen niet lukt, druk dan op "Handmatig controleren". Voor mij werkte dit perfect.

Mocht je administration toolbar niet zichtbaar zijn na de installatie / configuratie van Drupal, dan is deze video zeer behulpzaam:
https://www.ostraining.com/blog/drupal/lost-administration-menu/

Bij mij wordt hij helaas niet nederlands ook niet na handmatig controleren. Enig idee wat ik verkeerd doe?

Zorg ervoor dat de standaard taal dan wel op Dutch staat, dat kan op deze pagina: /admin/config/regional/language

Dat stond hij al maar werkte niet. Na een aantal keer opnieuw alles gestart te hebben doet hij het wel. Hij is NL!

Na het invoeren van een module, was mijn navigatievenster weg. Nu heb ik dat wel weer weten op te lossen alleen kan ik de inhoudstypes de velden niet meer bewerken en in de goede volgorde zetten. Kan je mij misschien helpen?

Het lijkt erop dat je gewoon uitgelogd bent, zo niet zal je in iets meer detail het probleem moeten omschrijven, want het is me niet geheel duidelijk wat je bedoeld met navigatievenster.

dit is de foutmelding die ik krijg bij het het updaten van de vertalingen
An AJAX HTTP error occurred. HTTP Result Code: 200 Debugging information follows. Path: /batch?id=10&op=do StatusText: OK ResponseText: Fatal error: Call to undefined function format_string() in C:\Users\prive\Desktop\NCOI ICT\USBWebserver v8.6\root\sites\all\modules\l10n_update\includes\gettext\PoStreamReader.php on line 446

iemand een idee hoe dit te verhelpen is?

Deze melding is mij onbekend, weet je zeker dat je niet de Drupal 8 versie van de module hebt toegevoegd aan de Drupal 7 installatie? Dat werkt niet samen.

Goedendag, ik ben momenteel bezig met het boek "ontwikkelen en implementeren...." maar blijf steken bij het ontwikkelen van 'garage louis'. Heb alles gedaan qua intsellen en installeren van de benodigde software(usbwebserver/phpmyadmin/drupal) maar eenmaal in drupal zie ik de correcte pagina niet zoals bij 'hacker-films'. Alles is stapsgewijs gedaan als in het boek/videos.
Mis ik iets ergens?

In tegenstelling tot de eerste hoofdstukken, ga je vanaf H4 een nieuw informatiesysteem bouwen uit het niets.
Vandaar het begin met het installeren van Drupal en vervolgens de inhoudstypen maken enz.
Het klopt dus dat er geen bestaande pagina's in het systeem zijn.