3.1 - Contrib-modules

4:47
Drupal versie: 
7

Reacties

Ik wil een veld release date aanmaken. nadat ik de wijzigingen wil opslaan krijg ik de volgende waarschuwing: Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\Users\Eigenaar\Documents\USBWebserver v8.6\root\includes\database\database.inc on line 2139
Wat moet ik doen??

De 'max_execution_time' kan in de php.ini aangepast worden.
Of het geheuegen van PHP iets omhoog gooien.

Iemand dit reeds voor elkaar gekregen? Twee downloads komende vanuit drupal.org te weten Voting API en Fivestar worden niet zichtbaar onder modules. Blijkbaar bestaan er een aantal issues rond Voting API m.b.t. versies maar dat is teveel om hier uit te leggen. Google het maar even, dan wordt het je wel duidelijk wat ik hiermee bedoel. Helaas heeft dit tot nu toe voor voor gevolg dat deze opdracht niet is te voltooien.

mvg

Etienne

Indien de modules in de folder /sites/all/modules gezet zijn moeten deze getoont worden.
Indien dit niet het geval is, is zeer waarchijnlijk de verkeerde versie gedownload, b.v. Drupal 8 module in een Drupal 7 website.

Bij velden beheren wil ik de fivestar toevoegen maar krijg dan deze melding: PDOException: SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'hackerfilms.cache_views' doesn't exist: TRUNCATE {cache_views} ; Array ( ) in cache_clear_all() (regel 176 van C:\Users\M. van Leuzen\Downloads\USBWebserver v8.6\root\includes\cache.inc).

Zeer waarschijnlijk heb je een module toegevoegd / ge-update, en is er geen database update gedraait. De foutmelding geeft namelijk aan dat er een module is die een tabel nodig heeft die nog niet bestaat. Om de database up-to-date te krijgen dien je de update te draaien. Dit kan door naar de pagina /update.php te gaan.

Beste Boris, waar kan ik /update.php vinden? Niet in de url want dat werkt niet krijg ik access denied.

Het is inderdaad in de URL, echter de access denied komt dan omdat je niet ingelogd bent. URL is http://jouwwebsite/update.php

Een andere manier om er te komen is, ga naar de module pagina: http://jouwwebsite/admin/modules daar staat een linkje "Voer het updatescript uit nadat een nieuwere versie van een module is geïnstalleerd." Waarbij updatescript linkt naar de genoemde update.php.

Als ik naar http://localhost:8080/hackerfilms/user/update.php ga dan krijg ik u heeft geen toegangsrechten voor deze pagina.

Beste,

Als ik de fivestar en votingapi bestanden download en toevoeg aan de module map verschijnen ze niet in mijn module lijst op de Hacker film pagina.
Enig idee hoe ik dit op kan lossen?

Of ze staan niet in de juiste map of je hebt de verkeerde Drupal versie toegevoegd, b.v. een Drupal 8 module in een Drupal 7 installatie.

ik probeer fivestar en votingapi toe te voegen. Doe precies zoals in het filmpje. Maar wat ik ook probeer het lukt me niet.
Ik heb al gekeken of ik de juiste versies heb. en dat heb ik allemaal. maar toch lukt het niet.

Beste Monique kan je iets specifieker zijn? Krijg je een foutmelding of mist er een scherm?

Ik probeer een releasedatum voor de films toe te voegen maar ik blijf de melding krijgen dat ik de date_api mis. Ik heb de date module gedownload en toegevoegd.

Dan moet je vervolgens nog de module inschakelen.