2.1 - Drupal importeren

Let op!

Soms kan er een foutmelding zijn dat het er bepaalde bestanden niet weggeschreven kunnen worden.
Zorg dat na de installatie de bestandsinstellingen goed staan:

  • Log in (naar: root - ww: welkom)
  • Kijk of het scherm "Bestandssysteem" geen foutmeldingen geeft. (http://localhost/admin/config/media/file-system)
  • Indien "publieke bestandssysteem" een foutmelding geeft, zorg dat de map sites/default/files en alle onderliggende mappen, schrijfbaar worden voor de webserver.
  • Indien "Tijdelijke map" een foutmelding geeft, zorg dat het pad niet begint met een 'forward slash' en dat de map "tmp" bestaat in de root folder van USB webserver.

4:36
Drupal versie: 
7

Reacties

Boris, Uw boek lag onder de kerstboom en ik ben er meteen in begonnen. Maar ik loop al meteen tegen en foutmelding aan.
Wanneer ik de database heb geïmporteerd (Duurt net iets langer als in uw filmpje) en start de localhost:8080 (bij selectie van poort 80 weigert Apache te starten) komt volgende error melding: Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.
Error messagePDOException: SQLSTATE[HY000] [1049] Unknown database 'hackerfilms' in lock_may_be_available() (line 167 of F:\USB webserver\USBWebserver v8.6\root\includes\lock.inc).

Wat heb ik hier verkeerd gedaan?

Beste Tom, de foutmelding geeft aan "unknown database". De kans is groot dat ofwel de database bij jou een andere naam heeft (dus geen 'hackerfilms'). Of dat de instellingen in settings.php niet goed zijn. Ik zou beide, de database naam en settings.php, even controleren.

Succes.

Bedankt Boris.
Heb er blijkbaar overgekeken.
Mvg
Tom

admin word als "edmin" uitgesproken

Ha ha, ja dat klopt. De meeste Engelse woorden worden op z'n Engels uitgesproken. Uiteraard kan admin ook aangepast worden in beheerder.

Hoi, de film database importeren lukt niet, omdat het de limiet van 2048 overstijgt binnen mysql. Heb je hiervoor een oplossing?

De oplossing is om de php.ini in de lampstack aan te passen. En een aantal waardes aan te passen.
Van groot naar klein:

memory_limit
post_max_size
upload_max_filesize

En geef dan waardes die voor jouw werken, b.v. :

upload_max_filesize = 16M

Excuus voor de late reactie, deze post was mij ontgaan.

ik kreeg een foutmelding bij het opstraten van mijn localhost.
Error
The website encountered an unexpected error. Please try again later.

PDOException: SQLSTATE[42000] [1049] Unknown database 'hackerfilms' in lock_may_be_available() (line 167 of D:\Users\chris\Downloads\School\Hacker film up to date brengen\USBWebserver v8.5\USBWebserver v8.5\8.5\root\includes\lock.inc).

hoe kan ik dit oplossen?

Beste Chris, kijk aub even bij het allereerste (bovenste) commentaar bij deze video, Tom had daar precies hetzelfde probleem. Het antwoord is dus dat volgens foutmelding "unknown database", de database bij jou een andere naam heeft (dus geen 'hackerfilms') of geheel niet geimporteerd is. Of dat de instellingen in settings.php niet goed zijn. Ik zou beide, de database naam en settings.php, even controleren.

Hallo Boris; Ik heb de aanpassingen in de php.ini gedaan, maar krijg nog steeds de kreet dat het te importeren bestand te groot is.
memory_limit = 256M
post__max_size = 128 M
upload_max_filesize = 64
Wat nu ?

Waar krijg je die melding?

Zorg in ieder geval dat er een M achter de 64 van filesize staat:
upload_max_filesize = 64M

Zorg ook dat Apache daarna herstart is anders worden de waarden niet toegepast.

ik heb de bestanden in de root gezet, maar ik krijg bij het laden van local host de volgende foutmelding:

Warning: PDO::__construct() [pdo.--construct]: [2002] Kan geen verbinding maken omdat de doelcomputer de verbinding actief heeft geweigerd. (trying to connect via tcp://localhost:3306) in I:\USBWebserver v8.5\USBWebserver v8.5\8.5\root\includes\database\database.inc on line 304

In settings.php heb ik het volgende ingevuld:

* 'driver' => 'mysql',
* 'database' => 'hackerfilms',
* 'username' => 'root',
* 'password' => 'usbw',
* 'host' => 'localhost',
* 'port' => '3307',
* 'prefix' => 'myprefix_',
* 'collation' => 'utf8_general_ci',

wat gaat er mis?

Beste Leon, de foutmelding geeft "trying to connect via tcp://localhost:3306" en jouw settings.php staat: 'port' => '3307'
Dat verschil moet je oplossen, dus of de settings.php aanpassen of de poort binnen usb webserver aanpassen.
Succes.

Ik heb de hele installatie opnieuw gedaan.
Ook heb ik de poort van MySQL binnen de USB webserver aangepast naar "3306". Daarnaast heb ik de "settings.php" aangepast binnen "I:\USBWebserver v8.5\8.5\root\sites\default" naar "* 'port' => 3306"

Helaas werkt het nog steeds niet en ik krijg dezelfde foutmelding.

Ik vraag me af waar het programma de variabele voor poort 3306 vandaan haalt, omdat "http://localhost:8080/phpmyadmin/" nog steeds poort 3307 aangeeft.

Kan het zijn dat ik meer settings binnen de "USBWebserver v8.5" moet aanpassen? Als ik kijk in "I:\USBWebserver v8.5\USBWebserver v8.5\8.5\settings" dan zie ik daar ook configuratiebestanden staan zoals my.txt, php.txt, usbwebserver.txt en httpd.conf

Indien phpadmin 3307 aangeeft een usb webserver 3306 staat er ergens een instelling verkeerd.

Dus of de instelling in usb webserver aanpassen EN usb webserver herstarten, of de settings.php aanpassen naar de waarde die usb webserver aangeeft.

Tot slot de waarde in de tekst bestanden kan je aanpassen wanneer usb webserver uitstaat, maar dat is hetzelfde als het aanpassen in de usb webserver interface die het vervolgens naar een tekst bestand wegschrijft.
Hoe dan ook, de mysql instellingen staan normaal in my.ini (of my.txt in dit geval?)

Hoera! Ik ben eruit, maar het is vreemd.

Ik heb via de DOS prompt het programma httpd_usbwv8.exe uit de map \USBWebserver v8.5\8.5\apache2\bin\ gestart en daar kwam naar voren dat hij iets met een pad niet kon vinden. Mijn gebruikersnaam in Windows is "Léon" en in de foutregel stond mijn naam erg vreemd gespeld.

Vervolgens heb ik de hele folder "USBWebserver v8.5" verplaatst van mijn bureaublad naar de root van C:\ en nu kan ik de apache wel starten en alles werkt naar behoren.

als ik de localhost opstart dan krijg ik te zien: "Index of /hacker-films/" En als ik dan op de link klik, dan komt de website pas. Wat doe ik nou verkeerd?

"Index of /hacker-films/" wil zeggen dat de bestanden in de map "hacker-films" staan.
Dus wanneer je alle bestanden in deze map 1 map omhoog verplaatst is het probleem opgelost.

Helemaal geweldig! En bedankt voor je snelle reactie!

Ik gebruik notepadX heb nl windows 10 maar als ik het bestand wil opslaan blijft hij aangeven toegang geweigerd ook al zet ik alleen lezen van de hoofdmap uit. Wat doe ik nu verkeerd?

De bestandrechten staan niet goed. Controlleer aub de zowel op de map als op het bestand en open dan het bestand om opnieuw te bewerken.

Als je naar de local host gaat krijg je in het filmpje te horen kijk aan een complete database maar ik krijg: Parse error: syntax error, unexpected 'driver' (T_STRING), expecting ')' in C:\Users\malph\Downloads\USBWebserver v8.6\root\sites\default\settings.php on line 223
Ik doe echt wat er in het filmpje staat. Snap gewoon niet wat er niet goed gaat....

Dit duidt op foutieve PHP code, wanneer je zelf geen PHP hebt geschreven is de kans groot dat je download van Drupal niet compleet is. Zorg dat je de juiste versie hebt en dat alle bestandsrechten goed staan.

Beste mensen,

Hoe kan ik de php.ini aanpassen?

Middels het usbwebserver menu.

het importeren van hacker-films.sql.gz duurt echt heel lang... na een kwartier laden was ik het zat en heb de webserver opnieuw opgestart. zelfs dan duurt het echt een eeuwigheid..

Beste, dat zal waarschijnlijk aan het geheugen of de instellingen liggen. Normaal duurt dit niet langer dan een minuut.